perjantai 16. lokakuuta 2015

Helenan välipalaute, oma-arviointi

Helenan selfanalysis

Onko viikottainen tanssituokio toiminut mielestäsi
ERITT HYVIN     HYVIN     EOS     HUONOSTI      ERITT HUONOSTI

Pidätkö Hannan ja Helenan tanssituokioista? KYLLÄ     EN

Oletko kiinnostunut osallistumaan tanssituokioihin KYLLÄ     EN
Miksi?
Pakkohan se on olla kiinnostunut :) Pyrkimyksenä tuottaa sisältöä, joka on mielenkiintoista. Kysymys on hyvä esittää ajoittain itselleen ohjaajanakin viitaten sisältöön; olisinko itse kiinnostunut tästä?

Onko toiminta vastannut odotuksiasi?
Pääsääntöisesti kyllä. Talon asukkaille suunnattuihin ryhmiin olisin odottanut enemmän osallistujia, ja sopiva työskentelymuoto talon asukkaiden tavoittamiseksi onkin ollut suurin haaste tähän mennessä. Ei voi odottaa kaikkien olevan kiinnostuneita tanssista, mutta samalla toivon kuitenkin, että talon asukkaat havahtuisivat tarjolla olevaan(asukkaille ilmaiseen) esitykselliseen ja osallistavaan tanssituokioon. Kollegani Hannan kanssa tähtäämme uudenlaisten menetelmien ja taidesisältöjen kehittämiseen, ja se, kuinka paljon siihen menee aikaa ja kuinka hienovaraista sisältöjen työstäminen on, on saanut pohtimaan erilaisia muotoja saavuttaa kohdeyleisö. Myös kohdeyleisön määrittäminen ikäryhmän sisällä on pma haasteensa, ja on pelattava erilaisilla sisällöillä riippuen osallistujakokoonpanosta, koska ryhmässä on osallistujia joka lähtöön.

Mikä tanssituokioissa on parasta?
Onnistumisen kokemukset, Tuokion jälkeen tyytyväisenä hymyilevät osallistujat. Keskustelut ryhmän sisällä, vilpittömyys.

Mikä on erityisesti jäänyt mieleen?
Muutamat osallistujat, jotka omalla positiivisuudellaan ja innostuneisuudellaan tuovat omaan ryhmäänsä positiivista elämän asennetta.

Mistä et ole pitänyt tuokioissa?
Aikataulumuutoksista ja ns. käynnistymisvaikeuksista

Ovatko ohjaajat hyviä? KYLLÄ     EI
Miksi?
Me ohjaajat aistimme ryhmien tunnelmaa ja pohdimme jatkuvasti kuinka kehittää kunkin ryhmän ohjattua kokonaisuutta. Työskentelemme tavoitteellisesti ja pyrimme kohtaamaan ryhmäläiset yksilöinä, vuorovaikutteisesti ja inhimillisesti. Haastamme ryhmäläisiä heittäytymään, ja pyrimme myös antamaan heille mahdollisuuden tulla esille omassa ryhmässään. Lähestymistapamme tanssitaiteeseen on kyseiselle ikäryhmälle pääsääntöisesti uutta, mikä tuo omat haasteensa ohjaamiseen ja siihen, kuinka suunnitelmat toteutuvat käytännössä.

Minkälaisia vaikutuksia tanssituokioilla on ryhmänne ilmapiiriin?
ERITT. HYVIÄ     HYVIÄ     EOS     HUONOJA     ERITT. HUONOJA
Kokonaiskuva ryhmistä ja talon asukkaista rakentuu likimain ohjaustuokioiden pohjalta, lisäksi havannoimalla ympäristöä ohjaustuokioiden ulkopuolella. Ryhmien tullessa tutummiksi(ohjaajat ryhmäläisille ja ryhmäläiset ohjaajille) ohjaaminen ja sisällön suunnittelu helpottuu, ja haastetasoa pystyy lisäämään. Ryhmäläisillä voi olla erilaiset tavoitteet, kuin ohjaajilla, mutta ne pyritään huomioimaan, jotta tanssituokioilla olisi mahdollisiman paljon positiviisia vaikutuksia. Ohjaajina pyrimme mm. madaltamaan ryhmäläisten keskeisen vuorovaikutuksen kynnystä, ylläpitämään liikuntakykyä tanssillisin menetelmin sekä haastamaan ryhmää myös ajatuksen tasolla. Tunneilla tehdyillä suullisilla kyselyillä sekä palautelomakkeella pyrimme kartoittamaan ryhmäläisten toiveita, joita voi olla esim. liikuntakyvyn ylläpitäminen, ryhmässä yhdessä tekeminen sekä katsojakokemus.

Kuinka olet kokenut toiminnan vaikuttavan päivääsi?
"Ylämäki alamäki ylämäki alamäki yhdessä kulkien". Päivät ovat niin antoisia kuin raskaitakin, jatkuva ajatustyö, ohjaus, kehittely, analysointi sekä mm. aikataululliset haasteet vievät paljon energiaa. Palkitsevinta on kuitenkin ryhmäkokemukset, kun näkee ryhmäläisten hymyilevät ja tyytyväiset kasvot tunnin päätteeksi.

Toivoisitko toiminnan jatkuvan marraskuun jälkeen? KYLLÄ     EN
Jatkumo lisää mahdollisuuksia ja tavoitteita pystyy asettamaan eri tavalla, kuin lyhyemmässä pätkässä. Tanssi on kokonaisvaltaista ja tuolillakin istuen tanssiminen voi olla moniulotteista, seisten tanssimista unohtamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti