tiistai 22. syyskuuta 2015

Ajatuksenvirtaa tiistai-iltapäivänä

Tässä nyt istumme työpöydän ääressä. Kahvikuppi on puoliksi täynnä. Päivä Kaukaharjussa on kohta lopuillaan ja siihen on mahtunut monenlaista toimintaa. Aikataulumuutokset ovat arkipäivää, joten tänäänkin suunnitelmamme muuttuivat aamun osalta. Tanssiryhmän sijaan aamulla koristelimme naamioita yhdessä päiväkeskusasiakkaiden ja asukkaden kanssa. Niistä tulikin melkoisen hienoja.

Iltapäivällä pääsimme jälleen luovan liikkeen pariin yhden ryhmän kanssa. Tänään tuokioomme kuului esimerkiksi rytmiharjoituksia sekä koreografian opettelua. Tuokiota voisi kuvailla seuraavin sanoin: vauhti, tunnusteleva innostus ja tsa tsa tsaa!

Tulevien viikkojen aikana haluamme syventää työskentelyä naamioiden kanssa entisestään. Olemme jo päässeet luovan liikkeen makuun ryhmissä ja olemme toiveikkaita hahmotyöskentelyn syvenemisen suhteen. Alkuperäinen ajatuksemmehan oli tutkia yhdessä asukkaiden kanssa karikatyyristen, liikkeellisten hahmojen muodostamista elettyjen muistojen, haaveiden ja mielikuvituksen pohjalta ja tässä tavoitteessa olemme sitkeästi pysyneetkin.

Vielä emme täysin tiedä, kuinka synkronoimme taiteellisen työskentelyn ohjattuun ryhmätyöskentelyyn, mutta haaveilemme eräänlaisesta esityksellisestä kokonaisuudesta yhdessä ryhmäosallistujien tai osan ryhmistä kanssa. Muutaman viikon työskentelyn tuloksena alkukankeus on rapissut pois ja tilalle on tullut mahdollisuuksien tori, jolta jokainen voi poimia koriin taiteen hedelmät oman kapasiteettinsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti