tiistai 1. syyskuuta 2015

Tanssiva Kaukaharju pyörähtää käyntiin

Tanssiva Ikäihmisten palvelukokonaisuus Kaukaharjun palvelukeskuksessa
syys-marraskuussa 2015

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa sekä Tampereen kaupunki toteuttavat syksyllä
2015 kolmen kuukauden mittaisen ikäihmisten palvelukokonaisuuden. Kokonaisuus toteutetaan Tampereen kaupungin tehostetun palveluasumisen yksikössä Kaukajärvellä syys-marraskuussa 2015. Projekti tapahtuu Kaukaharjun palvelukeskuksessa päiväaikaan maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Tanssitaiteilijat Hanna Kahrola ja Helena Kekäläinen työskentelevät Kaukaharjussa toteuttaen tanssiprojektin yhdessä asukkaiden ja päiväkeskusasiakkaiden kanssa. Työskentely painottuu ryhmätoimintaan yhteensä kahdeksan eri ryhmän kanssa sekä avoimeen taiteilijatyöskentelyyn. Taiteilijoiden tavoitteena on tutkia yhdessä asukkaiden kanssa karikatyyristen, liikkeellisten hahmojen muodostamista elettyjen muistojen, haaveiden ja mielikuvituksen pohjalta. Kahrola ja Kekäläinen pohjustavat taiteellista työtään kesän 2015 aikana kesäresidenssissä luomilla sooloillaan ja tätä kautta syntyneillä liikkeellisillä hahmoillaan.

Taiteilijaesittelyt:

Hanna Kahrola on kolmekymppinen tampereella asuva tanssitaiteilija. Hän on kiertänyt Suomea ja vähän muutakin Pohjolaa opiskelemassa tanssia sen moninaisuudessaan, viimeisimpänä Kööpenhaminassa The Danish National School of Performing Arts:ssa, josta valmistui vuonna 2014 dance partnership –koulutusohjelmasta. Kahrola työskentelee tanssialalla mieluiten ihmisyyden parissa, ihmisten kanssa ja ihmisille. Hänet tavoittaa parhaiten esittämisen, tuottamisen ja
erilaisten monitaiteellisten ja yhteistoiminnallisten projektien parista.

Helena Kekäläinen on tamperelaistunut freelancer tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja projektityöntekijä. Hän on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Outokummusta kansainvälisestä tanssin koulutusohjelmasta kesäkuussa 2010. Valmistumisensa jälkeen Kekäläinen on vaikuttanut Pirkanmaalla freelancerina. Kekäläistä kiehtoo tutkia kehollisesti ihmisen koko tunneskaalaa sekä käytettävissä olevaa potentiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti