torstai 10. syyskuuta 2015

Ensimmäinen lähiviikkomme Kaukaharjussa on lähtenyt hienosti käyntiin. Olemme jo päässeet tutustumaan useimpiin ryhmiin ja testaamaan monenlaisia tehtäviä osallistujien kanssa.

Olemme aloittaneet tanssituokiot erilaisillä tututumis- ja lämmittelyharjoituksilla. Olemme myös työstäneet ryhmien kanssa erilaisia liikkeellisiä hahmoja naamioiden käytön avulla. Lopputunnista olemme päässeet mielikuvamatkalle erilaisiin rakennuksiin ja tiloihin. Tanssituokioissa me taiteilijat olemme vaihdelleet roolia ohjaavasta vuorovaikutteiseen esiintyjyyteen.

Työskentely ikäihmisten parissa palvelutalossa on avannut minulle uuden maailman, johon minulla ei niin usein aiemmin ole ollut pääsyä. Näen ihmisen arkea toisenlaisesta näkökulmasta kuin mihin oma arkeni keskittyy. Tämä on minulle henkilökohtaisesti tärkeää, sillä se auttaa minua ymmärtämään ihmisyyttä laajemmasta perspektiivistä. Joudun myös sijoittamaan itseni osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja kokonaisuutta, johon en aikaisemmin ole osallistunut tai juurikaan ottanut kantaa.

Tanssiva Kaukaharju -kokonaisuudessa tähdätään taiteelliseen työskentelyyn, jonka avulla halutaan tuoda erilaista ja uutta toimintaa Kaukaharjun asukkaiden ja asiakkaiden päiviin. Haluamme taiteilijoina haastaa itsemme löytämään taiteellisen kulttuurikipinän roihuksi, joka vie meidät (ryhmät) kerta kerralta uudenlaisiin kokemuksiin ja maailmoihin taiteen keinoin.

Jokainen ryhmä on erilainen ja sisällöt muokataan ryhmäkohtaisesti. Kahdeksassa ryhmässä osa ryhmäkokoonpanoista ovat vakiintuneempia(päiväkeskusryhmät), yksi on kaikille avoin(myös Kaukaharjun ulkopuolisille) ja muutama ryhmä ovat jotain siltä ja väliltä, suunnattu Kaukaharjun asukkaille. Perjantaisin Kaukaharjussa on avoin taiteilijakahvila, jolloin me taiteilijat (Hanna ja Helena) työskentelemme esityksenomaisesti taiteellisen työn parissa. Taiteilijakahvila on lähtökohtaisesti vuorovaikutteinen katsojien kanssa, esityksenomainen koreografinen prosessi.

-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti