perjantai 25. syyskuuta 2015

Soolojen sovittamista kokonaisuuteen

Taiteellisen työskentelyn osan pohjana Kaukaharjussa meillä molemmilla taiteilijoilla on ollut kuluneena kesänä Liikelaiturin kesäreidenssissä valmistamamme soolot. Kesällä kävimme katsomassa toistemme esitykset ja totesimme, että molempien sooloissa on selkeät hahmot, joissa on myös keskenään yhtäläisyyksiä. Niinpä päätimme, että haluamme hyödyntää soolotyöskentelyämme ikäihmisten projektissa. Halusimme myös kehittää soolojamme tällä tavalla eteenpäin ja yhdistää työkentelymme samalla duettoprojektiksi.

Ensimmäisen viikon perjantaina taiteilijakahvilassa improvisoimme yhdessä soolomateriaalimme pohjalta sekä pyysimme palautetta esityksestä katsojilta yksittäisten sanojen muodosssa. Palautteessa saamiemme laatusanojen pohjalta teimme uuden improviaation, jossa kirkastimme liikkeellisesti erilaisia sooloihin sisältyneitä toimintoja ja liikelaatuja.

Toisella viikolla taiteilijakahvila jäi välistä Kaukaharjussa järjestetyn toisen esityksen vuoksi. Perjantaiaamupäivänä kuitenkin työstimme uutta yhteistä liikemateriaalia. Nähtäväksi jää, mihin muotoon taiteellinen työskentelymme lopulta asettuu. Tällä hetkellä ajatuksissamme on eräänlaisen esityksen valmistaminen, johon sekoittuvat soolotyöskentelyn pohja sekä eletyt kokemukset Kaukaharjussa. Näemme myös mahdollisuutena, että ohajusryhmien osallistujat osallistuvat esitykseen tavalla tai toisella esiintyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti