perjantai 18. syyskuuta 2015

Toisen viikon tuntumia

Viikkomme lähti käyntiin Hannan ohjaamana Helenan ollessa opiskeluhommissa. Torstaina jatkoimme taas yhteisvoimin ryhmien parissa. Ryhmät alkavat jo pikkuhiljaa tulla tutuiksi ja tulevina viikkoina meidän on jo helpompi kohdentaa toimintaa kullekin ryhmälle mahdollisimman hyvin soveltuvaksi.

Päiväkeskusryhmät (kotoa käsin paikalle saapuvat asiakkaat) ovat lähtökohtaisesti aktiivisempia ryhmiä ja ryhmäkokoonpano pysyy pääpiirteissään samana. Ryhmille ominaista on rohkeus heittäytyä tutuhkon ryhmän seurassa. Heidän kanssaan on mahdollista edetä suhteellisen ripeästi sisällön kanssa, joka viikko haastamme heitä uusilla harjoituksilla.

Tänään aloitimme päivän taiteilijoiden omalla työskentelyllä päiväkeskushuoneessa. Me taiteilijat valmistimme koreografiaa erilaisten tehtävien ja harjoitusten pohjalta. Harjoituksiamme tuli seuraamaan muutamia asukkaita. Taiteellinen työskentely hakee vielä paikkaansa, mutta uskomme, että tietoisuuden lisääntyessä taide löytää vielä kohtaamisalustan kaukaharjulaisten arjessa.

Taiteellisen työn tavoitteena on avata vuorovaikutusta taiteellisen työskentelyn ja kaukaharulaisten välillä. Prosessilla tähtäämme esitykseen, jonka taustalla on asukaslähtöinen työskentely Kaukaharjussa kuin myös kesällä valmistamamme soolot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti